HTML

Fiókák

2011.07.18. 11:46 varázskertész

 

 
Ha az anyamadár (a tojó) kitartóan üldögél a tojásokon, folyton melegen tartva így a fészket, kb. két hét múlva kikelnek a fiókák. Eleinte nincs tolluk, csak valami kis pehely lengedezik rajtuk itt-ott. A szülők szorgalmasan hordják nekik a legyeket és egyéb rovarokat, hernyókat, gilisztákat, így a kicsik gyorsan nőnek és tollasodnak: kb. két hét alatt olyan nagyok lesznek, hogy már nem férnek el a fészekben.
A feketerigó fiókák – ők vannak ezen a képen – a földön, a bokrok alatt rejtőznek amíg nem tanulnak meg repülni, szüleik ott is folyamatosan etetik őket. Ilyenkor persze könnyebben megtalálja őket a macska, de még az erős vadászösztönű kutya is.
Szerencsére azt a kutyámat, amelyik fára is tudott mászni(!), nem érdekelték a madarak, csak barátja, az apró termetű macska, együtt kószáltak a fákon, bokrokon, mindjárt megmutatom őket is.
 
De előbb még a feketerigót, meg a hangját (a képre kattintva hallható):

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: fióka feketerigó

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskert.blog.hu/api/trackback/id/tr63076536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása